Pjenušac suhi “Artwinery”

90.00 Kn

Biser Krima je ukrajinski pjenušac Premium kategorije. Tvornica pjenušavih vina  “Artwinery ” vodeća je u Istočnoj Europi tvornica pjenušavih vina s tradicijom od 67 godina. Danas “Artwinery” izvozi svoje proizvode u preko 20 država svijeta.

Proizvodnja pjenušca na tvornici “Artwinery” je započela u vremena SSSR na narudžbu političkog vodstva države. Cilj je bio stvoriti pjenušac koji će nadmašiti francuski. On doista ima kvalitetu na razini najpoznatijih francuskih pjenušaca. Proizvodi se u podzemnim rudnicima, u uvjetima istim kao u francuskoj provinciji Champagne (prirodno stabilna temp. 12-14 С i stabilna vlažnost 88-90%). Pjenušac se proizvodi prema klasičnoj metodi Dom Pérignon. Vrlo je skupa jer zahtijeva mnogo prostora i ljudskog rada. Svaka se boca mora, tijekom nekoliko mjeseci, svaki dan protresti, zaokrenuti za koji stupanj i lagano naginjati. Tako se na kraju talog od kvasca skuplja na grliću boce. Boce se godinama drže u ogromnim, prirodom stvorenim podzemnim rudnicima na dubini 72 metara.

Loza koja se koristi za ovaj pjenušac raste na Jugu Ukrajine, u  klimi sličnoj Jadranskoj, na crnoj, vrlo plodnoj zemlji – crnici, koja mu daje posebno bogati okus.

Pjenušac od proizvođača Artwinery konkurira sa proizvodima najboljih svjetskih proizvođača. Dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Više o ovom pjenušcu pročitajte ovdje

Volumen: 0,75l

Količina

Biser Krima je ukrajinski pjenušac Premium kategorije. Tvornica pjenušavih vina  “Artwinery ” vodeća je u Istočnoj Europi tvornica pjenušavih vina s tradicijom od 67 godina. Danas “Artwinery” izvozi svoje proizvode u preko 20 država svijeta.

Proizvodnja pjenušca na tvornici “Artwinery” je započela u vremena SSSR na narudžbu političkog vodstva države. Cilj je bio stvoriti pjenušac koji će nadmašiti francuski. On doista ima kvalitetu na razini najpoznatijih francuskih pjenušaca. Proizvodi se u podzemnim rudnicima, u uvjetima istim kao u francuskoj provinciji Champagne (prirodno stabilna temp. 12-14 С i stabilna vlažnost 88-90%). Pjenušac se proizvodi prema klasičnoj metodi Dom Pérignon. Vrlo je skupa jer zahtijeva mnogo prostora i ljudskog rada. Svaka se boca mora, tijekom nekoliko mjeseci, svaki dan protresti, zaokrenuti za koji stupanj i lagano naginjati. Tako se na kraju talog od kvasca skuplja na grliću boce. Boce se godinama drže u ogromnim, prirodom stvorenim podzemnim rudnicima na dubini 72 metara.  

Loza koja se koristi za ovaj pjenušac raste na Jugu Ukrajine, u  klimi sličnoj Jadranskoj, na crnoj, vrlo plodnoj zemlji – crnici, koja mu daje posebno bogati okus.

Pjenušac od proizvođača Artwinery konkurira sa proizvodima najboljih svjetskih proizvođača. Dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Više o ovom pjenušcu pročitajte ovdje

Volumen: 0,75l

Kategorija: